Klant

Youbahn

Jaar

2018

Diensten

Campagnes
Direct mailing
Vormgeven campagne

De kortste weg naar knappe koppen

De opdracht

Youbahn B.V. werft HBO- en WO-studenten voor uitzendwerk via hun eigen applicatie. Opdrachtgevers kunnen snel en gemakkelijk vacatures plaatsen en studenten kunnen zich hierop inschrijven.

Youbahn-directeur Daniëlle van der Burg stelt: “Wat Airbnb teweegbracht in de toeristische branche, wat Tinder teweegbracht in de datingwereld, zo’n revolutie wil Youbahn plaats laten vinden in de uitzendbranche.”

Youbahn heeft SterkeTaal ingeschakeld om campagnes te verzinnen om de naamsbekendheid te vergroten.

Campagne: De kortste weg naar knappe koppen

Om de strategie te kunnen bepalen voor de campagnes is SterkeTaal eerst begonnen met het verzinnen van een pay-off, een merkbelofte. Er moest gecommuniceerd worden naar zowel de werkzoekenden als de werkgevers.

SterkeTaal is tot de volgende pay-off gekomen:

De kortste weg naar knappe koppen

Een belofte die kort, krachtig en bovenal doeltreffend is.

Media-uitingen

Vervolgens heeft SterkeTaal bij de “kortste weg naar knappe koppen”-campagne verschillende media-uitingen bedacht, ontworpen en uitgewerkt. Deze waren voor een ruime periode te zien door heel Rotterdam en omstreken en bestonden uit de volgende uitingen:

  • Abriposters
  • Billboards
  • Digitale mast
  • Snelwegbord

Direct mailing:

Soms zit geluk in een klein koekje

Ook werd gevraagd een direct mailing te verzinnen voor de potentiële klant. Youbahn wilde graag iets aan hun meegeven, iets tastbaars. Iets waarmee ze geprikkeld werden om gebruik te maken van de app. Daarom heeft SterkeTaal een direct mailing campagne bedacht om zowel de studenten aan te spreken als de werkgevers.

Voor de werkgevers zijn doosjes gemaakt in de Youbahn huisstijl. Hierin zat een kaartje met de tekst “Soms zit geluk in een klein koekje”. In de doos zaten tevens fortune cookies in Youbahn verpakking, met daarin papiertjes met verschillende banen zoals onder andere; knappe administratief medewerker, knappe marktonderzoeker en knappe logistiek medewerker.

Om de studenten te bereiken zijn de fortune cookies op hogescholen uitgedeeld. Hiervoor zijn speciale zuilen gemaakt met daarop de tekst “De kortste weg naar een knappe job”.