Klant

Oliver Heldens

Jaar

2015 & 2018

Diensten

Ontwerpen en programmeren webshop (WordPress met WooCommerce)
API integraties
Ontwerpen en programmeren website

Oliver Heldens
Official Merchandise webshop & Official website

De opdracht

Oliver Heldens is een Nederlands dj en muziekproducent, o.a. bekend van de top-40 hit Gecko. In 2016 stond de Rotterdammer op de 6e plek in de DJ Mag Top 100.

In 2015 werd in samenwerking met Gekko Art & Clothing zijn eigen kledinglijn met officiële OH-merchandise gelanceerd. Doordat SterkeTaal nauw samenwerkt met Gekko Art & Clothing is aan ons de opdracht gegeven om de webshop te ontwerpen en ontwikkelen.

Daarnaast heeft SterkeTaal tevens zijn nieuwe persoonlijke website gebouwd. Hiervoor heeft SterkeTaal het CMS (Content Management System) WordPress gebruikt. Het ontwerp is gemaakt door Ruben Verhagen. SterkeTaal heeft hier nog een onze eigen twist aan gegeven door het toevoegen van bewegende elementen. Dit is gerealiseerd middels CSS en Javascript.

WordPress met WooCommerce

Qua design heeft SterkeTaal het zo clean mogelijk houden, de focus moest vooral liggen op de producten die worden aangeboden. Wel is het belangrijk dat de klant in één oogopslag kan zien welke verschillende productcategorieën er zijn, daarom heeft SterkeTaal voor dit navigatiepad gekozen. De webshop is ontwikkeld in WordPress met WooCommerce.

API integraties

De merchandise van Oliver Heldens wordt verkocht over de gehele wereld. De koppeling tussen de webshop en de verzenddienst moet daarom optimaal werken. Dit heeft SterkeTaal gerealiseerd middels een speciale API.

Via deze speciale API worden verzendlabels makkelijk gemaakt, er zit een track & trace functie in en de facturen worden automatisch opgesteld. Tevens is de website met een API gekoppeld aan MultiSafe Pay.