Klant

AWL Moerdijk

Jaar

2018

Diensten

Wireframing
Vormgeven en ontwikkelen app
Dashboard

Applicatie AWL Moerdijk

De opdracht

AWL Moerdijk Warehousing & Logistics is een compact op- en overslagbedrijf met een zeer uitgebreid internationaal netwerk.

Voor AWL Moerdijk mocht SterkeTaal een applicatie ontwikkelen, waarmee de inkomende en uitgaande voorraad versneld en versimpeld geïnventariseerd kan worden.

Van schets naar ontwerp

Voor het ontwikkelen van een applicatie is de eerste stap erg belangrijk. Allereerst heeft SterkeTaal in kaart gebracht over welke functionaliteiten de app moest beschikken. Vervolgens is de navigatie bepaald en is dit vertaald naar wireframes. Vanuit deze wireframes heeft SterkeTaal het definitieve design uitgewerkt, geheel in de huisstijl en conform de richtlijnen van Android.

Uitwerken dashboard en applicatie

Nadat het design gereed was, is de ontwikkelomgeving opgezet voor het aanmaken van de database. In deze omgeving is het mogelijk om in teamverband aan de applicatie te werken.

Naast de applicatie moest er ook een dashboard ontwikkeld worden, zodat de database kan worden beheerd door de medewerkers van AWL en er nieuwe gebruikers kunnen worden toegevoegd. Tevens dient het dashboard als platform om de inventarisatie gemakkelijk en snel in te zien.